Плов готувати не так просто, як хотілося б. Не всі господині можуть досягти ідеальної структури страви – щоб рис був пропареним, розсипчастим та дуже смачним. Кухарі поділилися секретами створення ідеального плова.
Плов при порушенні технології приготування перетворюється на рисову кашу з м'ясом. У класичному варіанті - це ситна страва з різними смаковими відтінками. Щоб підвищити шанси успіху, використовуйте кулінарні хитрощі.
М'ясо
Плов зі свининою, куркою чи яловичиною цілком можна приготувати. Однак, щоб смак вийшов класичним, як у ресторані, краще використовувати баранину. Оптимально обрати лопатку чи грудинку. Так плов вийде ароматним і соковитішим. Добре протушкуйте м'ясо з овочами, щоб вони були м'якими, після чого засипайте рис і тушкуйте на повільному вогні.
Рис
Рис, який не підходить для плову - найчастіша проблема. Використовуйте довгий непропарений рис, який відрізняється жорсткістю та достатньою щільністю. Круглий також не підійде. Важливий момент - у крупі має бути якнайменше крохмалю.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Перед тим як відправити рис до м'яса, потрібно його добре промити, а ще краще - залити окропом, залишити на п'ять хвилин і злити воду. І лише тоді слід додавати в казан – крупа буде максимально розсипчастою.
Овочі
У плові не повинно бути сильно подрібнених моркви та цибулі, інакше вони підгорятимуть і псуватимуть смак страви. Терку взагалі краще не використати.
Морквина має бути солодкою та помаранчевою – вона стане не лише прикрасою, а й важливим доповненням страви. Наріжте її великою соломкою, а цибулину - півкільцями.
Нагадаємо, який забутий інгредієнт допоможе покращити смак та аромат плову.