Today.ua

Кабачки: два секретні добрива, які допоможуть збільшити врожай

Городники люблять вирощувати кабачки, які добре плодоносять і досить невибагливі до умов. Овочі порадують урожаєм, якщо періодично підгодовувати їх калієм, азотом та іншими мікроелементами. Однак вони не завжди під рукою. Спробуйте приготувати два добрива своїми руками – із доступних компонентів.

Натуральні підживлення, зроблені правильно, не поступаються магазинним. При цьому вони точно не токсичні та не зашкодять вашому організму. Такі добрива економні та ефективні.

Щоб кабачки росли прямо на очах, а якість плодів була чудовою, на грядки приваблюють корисних комах. Цьому сприяє використання наступного розчину.
Розведіть столову ложку меду або 100 г цукру в літрі води, після чого обробіть посадки.


У період активного цвітіння кабачки потрібно оздоровити та захистити від шкідників. Для цього їх поливають добривом на основі йоду. Поживне підживлення готується дуже просто. 30 крапель спиртового розчину йоду потрібно розвести у 10 літрах води.

Раніше повідомлялося, як законсервувати мариновані кабачки на зиму. Перевірена заготівля не вимагає стерилізації банок та готової продукції. Головне – пропарити овочі та залити їх маринадом з правильними пропорціями інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ