Кабачки по-селянськи: простий рецепт смачного салату на зиму без стерилізації

Автор: Леся Ловіцька

Кабачки по-селянськи для багатьох господарок – обов'язкова заготівля на зиму. Вони виходять в міру пряними, соковитими та дуже смачними. І головне - готуються без стерилізації.

Кабачки по-селянськи: простий рецепт смачного салату на зиму без стерилізації  - today.ua

Кабачки по-селянськи урізноманітнять зимове меню. Такий салат відмінно підійде не тільки до пюре та каш, але й до риби, а також до м'яса. Є простий рецепт, як зробити цікаву закрутку.

Вам знадобляться:

  • 3 кг кабачків;
  • 1,5 кг моркви;
  • 2 кг цибулі;
  • 1-2 головки часнику - за смаком;
  • 2 пучки кропу;
  • 450 мл томатної пасти;
  • склянка соняшникової олії (рафінованої);
  • 150 г цукру;
  • 75 г солі;
  • 9 ст. л. оцту 9%.

Вимийте та очистіть кабачки. Вага вказана на овочі без шкірки. Наріжте їх на кубики.

Популярні зараз

У Верховній Раді визнали, що в Україні закінчились гроші для зарплат військовим: який вихід бачить влада

З'явився коментар щодо ймовірної депортації українських чоловіків із Чехії

Десна принесе забруднену воду до Києва 10 вересня: як намагаються запобігти ситуації

На планеті стрімко підвищується рівень Світового океану: в ООН говорять про затоплення значної частини суші

Цибулю потрібно почистити та нарізати півкільцями. Обсмажте її на олії.

Моркву слід також почистити та натерти на великій тертці. Відправте її до цибулі та протушкуйте до напівготовності.

Додайте томатну пасту і залиште під кришкою ще на п'ять хвилин. Тепер додайте до овочів кабачки разом із цукром та сіллю. Накрийте кришкою каструлю і протушкуйте десять хвилин.

Кабачки по-селянськи: простий рецепт смачного салату на зиму без стерилізації Кріп потрібно подрібнити, а часник пропустити через прес. Наприкінці приготування влийте оцет і вимкніть заготовку через три хвилини. Готово!

Банки та кришки потрібно попередньо простерилізувати. Розкладіть кабачки по-селянськи та закатайте.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Переверніть банки догори дном і накрийте ковдрою до повного остигання. Консервацію можна зберігати в коморі або в кухонній шафці.

Нагадаємо, як приготувати мариновані кабачки на зиму.