Кабачки по-французьки виходять соковитими, ситними та корисними. Вони готуються у сирному клярі, а варіювати з відтінками смаку можна за допомогою ароматних спецій.
Текстура молодих кабачків дуже ніжна та м'яка. Кабачки по-французьки виходять на смак схожими на м'ясо. Багато хто навіть не відразу розуміє, із чого приготована страва. Рецепт легкої літньої закуски представили у "Школі життя".
Інгредієнти
• два кабачки середнього розміру
• сіль та чорний мелений перець за смаком
• 4 яйця
• 100 г твердого сиру – можна вибрати будь-який
• сухі петрушка та паприка – по 1 ч. л.
• 50 г борошна
• 100 г панірувальних сухарів
• рафінована олія для смаження
Як приготувати кабачки по-французьки
Не потрібно чистити молоді кабачки – шкірка на них досить тонка. Зробіть на поверхні кілька смужок вилкою. Наріжте овочі тонкими пластинками, посоліть, поперчіть і залиште на 15 хвилин, щоб вони просочилися.
В ємності змішайте сир, яйця, паприку та петрушку. Окремо з'єднайте борошно з панірувальними сухарями. Обваляйте кожен кабачок та сирно-яєчну суміш, а потім у паніровку.
Розігрійте олію на сковороді і викладайте на неї кабачки. Обсмажуйте їх по чотири хвилини з кожного боку – до рум'яної скоринки.
Кабачки по-французьки відмінно поєднуються з овочевими салатами, а також з гарнірами та м'ясними стравами. Смачного!
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що не можна висаджувати поряд з кабачками на городі – це найгірші сусіди для овочу.