Кабачки по-сербськи: як приготувати ситну страву на обід із доступних інгредієнтів

Автор: Леся Ловіцька

Кабачки в різних країнах готуються за власними, оригінальними рецептами. Завдяки секретам, запозиченим у закордонних фахівців, можна створити на кухні справжнє кулінарне диво. Кабачки по-сербськи готуються просто, а з'їдається така страва дуже швидко.

Кабачки по-сербськи: як приготувати ситну страву на обід із доступних інгредієнтів  - today.ua

Кабачки по-сербськи тушкуються зі спеціями, і в соковитому поживному соусі. Щоб ці овочі заграли новими відтінками смаку, потрібно підготувати вдалу заливку.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 кг кабачків;
  • 1 яйце;
  • 200 г сметани;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 100 мл води;
  • 4 ст. л. рослинної олії;
  • зелень (петрушка, кріп та базилік);
  • 5 зубчиків часнику;
  • сіль, солодка паприка та інші спеції на смак.

Кабачки по-сербськи вийдуть найбільш вдалими з молодих овочів. Також можна використовувати цукіні – для різноманітності смаку.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Промийте кабачки. Якщо вони молоді, очищати їх не потрібно. Наріжте плоди кубиком і полийте олією. Перемішайте та відправте запікатися в духовку протягом 15 хвилин при температурі 220 градусів.

Кабачки по-сербськи: як приготувати ситну страву на обід із доступних інгредієнтів Тепер потрібно приготувати соус. Візьміть глибоку ємність і змішайте сметану, борошно, яйце, спеції, часник та зелень. Додайте воду і доведіть заливку до однорідності з допомогою віночка або блендера.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Запечені овочі потрібно пересипати в глибоку сковороду, влити заливку і довести до кипіння. Коли маса загусне – кабачки по-сербськи готові. Смачного!

Нагадаємо, як посмажити кабачки без зайвої олії: досвідчені кухарі розкрили кулінарну хитрість.