Кабачки в різних країнах готуються за власними, оригінальними рецептами. Завдяки секретам, запозиченим у закордонних фахівців, можна створити на кухні справжнє кулінарне диво. Кабачки по-сербськи готуються просто, а з'їдається така страва дуже швидко.
Кабачки по-сербськи тушкуються зі спеціями, і в соковитому поживному соусі. Щоб ці овочі заграли новими відтінками смаку, потрібно підготувати вдалу заливку.
Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 1 кг кабачків;
- 1 яйце;
- 200 г сметани;
- 1 ст. л. борошна;
- 100 мл води;
- 4 ст. л. рослинної олії;
- зелень (петрушка, кріп та базилік);
- 5 зубчиків часнику;
- сіль, солодка паприка та інші спеції на смак.
Кабачки по-сербськи вийдуть найбільш вдалими з молодих овочів. Також можна використовувати цукіні – для різноманітності смаку.
Промийте кабачки. Якщо вони молоді, очищати їх не потрібно. Наріжте плоди кубиком і полийте олією. Перемішайте та відправте запікатися в духовку протягом 15 хвилин при температурі 220 градусів.
Запечені овочі потрібно пересипати в глибоку сковороду, влити заливку і довести до кипіння. Коли маса загусне – кабачки по-сербськи готові. Смачного!
Нагадаємо, як посмажити кабачки без зайвої олії: досвідчені кухарі розкрили кулінарну хитрість.