Кабачкове варення відрізняється від традиційного фруктового. Воно має дивовижний бурштиновий колір та чудовий смак. Багато хто не відразу здогадується, з чого зварено частування. Пропонуємо швидкий рецепт для лінивих – без стерилізації.
Кабачкове варення можна зробити у каструлі, як звикли наші бабусі та мами. А можна використовувати сучасні технології та спростити процес консервації. Десерт у мікрохвильовій печі приготується в рази швидше, але буде не менш смачним.
Вам знадобляться:
- 1 кг кабачків;
- 0,7 кг цукру;
- 1 лимон;
- 1 апельсин.
У кабачкове варення можна додати імбир – за смаком. Банки, в які заготовлятимете консервацію, потрібно попередньо простерилізувати. Для цього їх треба витримати близько 10 хвилин на пару або в духовці за температури 110 градусів.
Очистіть кабачки від шкірки та наріжте кубиком. Видаліть насіння.
Натріть лимон із апельсином на тертці – потрібна цедра. Сік із цих цитрусових слід видавити. Кісточки треба видалити, щоб вони не потрапили у варення.
Відправте кабачки у глибоку скляну форму, посипте цукром, цедрою та налийте фруктовий сік. Можна додати трохи тертого імбиру.
Перемішайте інгредієнти та залиште на дві години – щоб кабачки пустили сік. Поставте ємність із продуктами в МВ-піч, накрийте скляною кришкою та дайте прогрітися протягом десяти хвилин за максимальної температури.
Перемішайте та зменшіть потужність мікрохвильової печі. Знову прогрійте протягом десяти хвилин.
Розлийте варення по баночках і закрийте чистими кришками. Переверніть, укутайте та залиште до повного остигання. Сироп із цього варення відмінно підходить для просочення бісквітів для тортів.
Раніше повідомлялося, як приготувати королівську ватрушку – найсмачніший десерт до кави чи чаю.