Today.ua

Кабачкове варення: найшвидший та найсмачніший рецепт без стерилізації

Кабачкове варення відрізняється від традиційного фруктового. Воно має дивовижний бурштиновий колір та чудовий смак. Багато хто не відразу здогадується, з чого зварено частування. Пропонуємо швидкий рецепт для лінивих – без стерилізації.

Кабачкове варення можна зробити у каструлі, як звикли наші бабусі та мами. А можна використовувати сучасні технології та спростити процес консервації. Десерт у мікрохвильовій печі приготується в рази швидше, але буде не менш смачним.

Вам знадобляться:

У кабачкове варення можна додати імбир – за смаком. Банки, в які заготовлятимете консервацію, потрібно попередньо простерилізувати. Для цього їх треба витримати близько 10 хвилин на пару або в духовці за температури 110 градусів.

Очистіть кабачки від шкірки та наріжте кубиком. Видаліть насіння.

Натріть лимон із апельсином на тертці – потрібна цедра. Сік із цих цитрусових слід видавити. Кісточки треба видалити, щоб вони не потрапили у варення.

Відправте кабачки у глибоку скляну форму, посипте цукром, цедрою та налийте фруктовий сік. Можна додати трохи тертого імбиру.

Перемішайте інгредієнти та залиште на дві години – щоб кабачки пустили сік. Поставте ємність із продуктами в МВ-піч, накрийте скляною кришкою та дайте прогрітися протягом десяти хвилин за максимальної температури.

Перемішайте та зменшіть потужність мікрохвильової печі. Знову прогрійте протягом десяти хвилин.

Перемішайте кабачки в сиропі і прогрійте ще десять хвилин за мінімальної потужності печі – але вже без кришки. Готово!

Розлийте варення по баночках і закрийте чистими кришками. Переверніть, укутайте та залиште до повного остигання. Сироп із цього варення відмінно підходить для просочення бісквітів для тортів.

Раніше повідомлялося, як приготувати королівську ватрушку – найсмачніший десерт до кави чи чаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ