Кабачкові котлети виходять дуже ситними та смачними, але при цьому набагато дешевшими, ніж традиційні. Відмінне частування на обід готується максимально просто. Вам знадобляться прості інгредієнти і зовсім небагато часу.
Нині сезон збирання врожаю кабачків. Вони – одні з найдоступніших овочів. Рецептів цікавих страв із баштанних безліч. Якщо традиційні смажені кабачки та запіканки разом з ікрою вам набридли, спробуйте приготувати кабачкові котлети. Їх можна зробити з наступних інгредієнтів:
- 600 г кабачків;
- 400 г м'ясного фаршу;
- яйце;
- 600 мл томатного соку;
- помідор;
- болгарський перець;
- цибулина;
- морква;
- пшеничне борошно для паніровки;
- рослинна олія або вершкове масло;
- сіль та спеції за смаком.
Промийте та очистіть кабачки. Якщо вони молоді – можна готувати зі шкіркою. Натріть овочі на тертці, посолити і залишити хвилин на 20. Після цього потрібно віджати зайву вологу.
Змішайте кабачки із фаршем та натертою цибулею. Додайте яйце, сіль та спеції добре перемішайте – маса має стати однорідною. Змастіть форму олією. Приготуйте овочеву подушку: наріжте помідор, цибулю, моркву та перець на скибочки.
Кабачкові котлети можна при подачі посипати зеленню. Вони гармонійно поєднуються із картопляним пюре чи рисом. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати кабачкові оладки.