Today.ua

Кабачкові котлети із рум'яною скоринкою: простий рецепт соковитої страви на обід

Кабачкові котлети виходять дуже ситними та смачними, але при цьому набагато дешевшими, ніж традиційні. Відмінне частування на обід готується максимально просто. Вам знадобляться прості інгредієнти і зовсім небагато часу.

Нині сезон збирання врожаю кабачків. Вони – одні з найдоступніших овочів. Рецептів цікавих страв із баштанних безліч. Якщо традиційні смажені кабачки та запіканки разом з ікрою вам набридли, спробуйте приготувати кабачкові котлети. Їх можна зробити з наступних інгредієнтів:

Промийте та очистіть кабачки. Якщо вони молоді – можна готувати зі шкіркою. Натріть овочі на тертці, посолити і залишити хвилин на 20. Після цього потрібно віджати зайву вологу.

Змішайте кабачки із фаршем та натертою цибулею. Додайте яйце, сіль та спеції добре перемішайте – маса має стати однорідною. Змастіть форму олією. Приготуйте овочеву подушку: наріжте помідор, цибулю, моркву та перець на скибочки.

Сформуйте кабачкові котлети мокрими руками, запаніруйте у борошні та викладайте на форму. Залийте томатним соком. Запікайте близько 50 хвилин за температури 180 градусів.

Кабачкові котлети можна при подачі посипати зеленню. Вони гармонійно поєднуються із картопляним пюре чи рисом. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати кабачкові оладки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ