Today.ua

Кабачкові оладки на обід: 3 секрети приготування смачної та доступної літньої страви

Кабачкові оладки – одна з найсмачніших та найулюбленіших страв у літню пору. Кабачки нарешті подешевшали, що робить цей частування ще й доступним. Є кілька секретів приготування оладок із сезонних овочів.

Кабачкові оладки можна приготувати з різними добавками. Вони будуть смачними з курячим або свинячим фаршем, сиром та картоплею. Однак багатьом подобається класичний рецепт - без "зайвих" інгредієнтів.

Вам знадобляться:

Для соусу:

Натріть кабачки на велику тертку. Молоді можна не очищати від шкірки. Цибулю потрібно також натерти, але на дрібну тертку. Так вона менш відчуватиметься у тісті і оладки вийдуть смачнішими.

Додайте яйця, борошно та перець, перемішайте тісто і дайте йому трохи постояти – хвилин десять. Тепер, безпосередньо перед смаженням, посоліть суміш. Це другий секрет – кабачки не встигнуть пустити зайвий сік.

Тісто має вийти досить густим. Якщо воно надто рідке – додайте ще борошна. Розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям і налийте олію. Набирайте тісто столовою ложкою і розподіляйте на невеликий млинець середньої товщини. Обсмажте до рум'яної скоринки і переверніть на іншу сторону.

Третя хитрість – накрийте кришкою сковорідку, щоб оладки добре протушкувалися. Якщо цього зробити, вони можуть залишитися сирими всередині. Готові кабачкові оладки відправте на тарілку з паперовим рушником - щоб видалити зайвий жир.

Зробіть соус: потрібно роздавити часник пресом та додати його із сіллю в сметану. Збийте блендером, після чого засипте нарізану зелень і перемішайте. Готово, приємного апетиту!

Нагадаємо, як приготувати на обід смачні кабачкові котлети – із золотистою скоринкою та соковитою начинкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ