Кабачкові оладки – одна з найсмачніших та найулюбленіших страв у літню пору. Кабачки нарешті подешевшали, що робить цей частування ще й доступним. Є кілька секретів приготування оладок із сезонних овочів.
Кабачкові оладки можна приготувати з різними добавками. Вони будуть смачними з курячим або свинячим фаршем, сиром та картоплею. Однак багатьом подобається класичний рецепт - без "зайвих" інгредієнтів.
Вам знадобляться:
- 2-3 кабачки;
- цибулина;
- 1-2 яйця;
- 5-6 ст. л. борошна;
- сіль та перець за смаком;
- рослинна олія.
Для соусу:
- склянка сметани;
- 5 зубчиків часнику;
- сіль;
- зелень (кріп та петрушка).
Натріть кабачки на велику тертку. Молоді можна не очищати від шкірки. Цибулю потрібно також натерти, але на дрібну тертку. Так вона менш відчуватиметься у тісті і оладки вийдуть смачнішими.
Додайте яйця, борошно та перець, перемішайте тісто і дайте йому трохи постояти – хвилин десять. Тепер, безпосередньо перед смаженням, посоліть суміш. Це другий секрет – кабачки не встигнуть пустити зайвий сік.
Тісто має вийти досить густим. Якщо воно надто рідке – додайте ще борошна. Розігрійте сковорідку з антипригарним покриттям і налийте олію. Набирайте тісто столовою ложкою і розподіляйте на невеликий млинець середньої товщини. Обсмажте до рум'яної скоринки і переверніть на іншу сторону.
Третя хитрість – накрийте кришкою сковорідку, щоб оладки добре протушкувалися. Якщо цього зробити, вони можуть залишитися сирими всередині. Готові кабачкові оладки відправте на тарілку з паперовим рушником - щоб видалити зайвий жир.
Нагадаємо, як приготувати на обід смачні кабачкові котлети – із золотистою скоринкою та соковитою начинкою.