Варені яйця готуються максимально швидко – вам потрібно буде максимум 15 хвилин. Однак з їх чищенням часто виникають проблеми. Частина білка часто відстає разом із шкаралупою, що псує зовнішній вигляд продуктів. Спробуйте два способи, які полегшать завдання.
У стомлюючій задачі з чищення яєць допоможе лимон. Цей цитрусовий заощадить час при приготуванні салатів та страв невеликого обсягу. Розріжте фрукт навпіл і натріть їм яйця перед варінням. Як варіант додайте у воду чверть лимона.
Проваріть яйця до потрібного ступеня готовності, після чого очищайте. Шкаралупа відходитиме набагато легше, ніж без впливу лимонної кислоти - знімати її простіше простого.
Якщо лимона під рукою немає, спробуйте використати інший "трюк". Він також закликав скоротити час вашого перебування на кухні. Ця техніка допоможе чистити яйця всього за 20 секунд.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Візьміть ємність і заповніть її водою кімнатної температури. Покладіть туди яйця та залиште на 25 хвилин перед варінням. Тепер поставте каструлю на вогонь, проваріть яйця, після чого наберіть, змініть воду на холодну і залиште ще на п'ять хвилин.
Після маніпуляцій витягніть яйця з води і постукайте по них ложкою з двох сторін. Шкаралупа швидко і просто відокремиться.