Варені яйця готуються максимально швидко – вам потрібно буде максимум 15 хвилин. Однак з їх чищенням часто виникають проблеми. Частина білка часто відстає разом із шкаралупою, що псує зовнішній вигляд продуктів. Спробуйте два способи, які полегшать завдання.
У стомлюючій задачі з чищення яєць допоможе лимон. Цей цитрусовий заощадить час при приготуванні салатів та страв невеликого обсягу. Розріжте фрукт навпіл і натріть їм яйця перед варінням. Як варіант додайте у воду чверть лимона.
Проваріть яйця до потрібного ступеня готовності, після чого очищайте. Шкаралупа відходитиме набагато легше, ніж без впливу лимонної кислоти - знімати її простіше простого.
Візьміть ємність і заповніть її водою кімнатної температури. Покладіть туди яйця та залиште на 25 хвилин перед варінням. Тепер поставте каструлю на вогонь, проваріть яйця, після чого наберіть, змініть воду на холодну і залиште ще на п'ять хвилин.
Після маніпуляцій витягніть яйця з води і постукайте по них ложкою з двох сторін. Шкаралупа швидко і просто відокремиться.