Пельмені готуються за максимально простим рецептом. Однак, щоб вони вдалися, один звичний інгредієнт потрібно виключити з тесту. Інакше можна зіпсувати вироби.
Тісто на пельмені має бути м'яким та еластичним. Кожна господиня має свій рецепт і хитрощі, щоб досягти ідеального результату. Хтось додає сироватку, хтось кефір, бульйон чи олію. Виявляється, у тесті не повинно бути солі, яку багато хто звик додавати.
Досвідчені кулінари зазначають, що саме сіль, яка стала дефіцитним товаром в Україні під час війни, не потрібна у пельменному тесті. Через неї пельмені розварюються – і виходить маса із тіста, води та фрикадельок, що плавають у ній.
Тісто перед формуванням пельменів має відпочити - залиште його в мисці під кришкою на годину. Тоді воно вийде однорідним та податливим. Вам знадобляться:
- 4 склянки борошна;
- 2 яйця;
- 1/3 склянки олії;
- 2/3 склянки теплої води.
Нагадаємо, як правильно готувати пельмені – смак улюбленої страви покращить інгредієнт, доданий фарш.