Смажена картопля буде смачною, якщо не допустити поширених помилок у її приготуванні. Є три інгредієнти, які можна назвати забороненими.
Мало хто не любить смажену картоплю – з рум'яною скоринкою та соковитою серединою. Є три інгредієнти, які можуть зіпсувати блюдо. Кулінари назвали найнебезпечніші продукти для поєднання з картоплею.
Вершкове масло
Може здатися, що олію для смаження картоплі краще замінити вершковим, в якого справді багатший смак. Проте вершкове масло не підходить для смаження – продукт почне пригоряти, а кухня наповниться їдким димом. Оптимальний варіант – використовувати оливкову олію, яка стійка до високих температур.
Часник
Раннє додавання часнику призведе до того, що він пригорить, а картопля ще буде сирою. Краще використовувати сушений часник, причому додавати його потрібно у подрібненому вигляді і лише наприкінці смаження. Краще посікти його ножем, а не пропускати через прес. В іншому випадку картопля набуде неприємного присмаку.
Сіль
Найпоширеніша помилка більшості господинь – солити картоплю невдовзі після початку приготування або до термічної обробки. Це призводить до того, що продукт стає розсипчастим, і про рум'яну скоринку можна забути. З цієї ж причини потрібно додавати сіль у кінці готування – разом із перцем, часником та зеленню.
Важливий момент – картоплю перед смаженням слід нарізати, добре промити проточною водою, просушити паперовими рушниками і лише тоді викладати на сковороду. Також потрібно влити багато олії, інакше страва буде сухою та неапетитною.
Раніше повідомлялося про вдалий рецепт картоплі по-селянськи з пряними травами.