Today.ua

Як відрізнити продукт натурального копчення від обробленого «рідким димом» - простий метод

З появою складного і досить небезпечного для людини хімічного розчину під назвою «рідкий дим», на полицях магазинів з'явилися фальшиві копченості. Для виробників це можливість здешевити виробництво, але для покупця - вірний спосіб розпрощатися зі своїм здоров'ям. Як же відрізнити м'ясо і рибу натурального копчення від того, що просто вимочувалося в хімікатах?

Важливо врахувати, що на сьогоднішній день близько 90 відсотків м'яса і риби, що надходять в українські мережі роздрібної торгівлі «коптять» виключно «рідким димом». І це при тому, що дослідження університету Джона Хопкінса показали явну шкоду такого способу виробництва продуктів харчування, вчені з'ясували, що «рідкий дим» може спровокувати ріст ракових пухлин.

Для початку огляньте рибу або м'ясо, якщо на поверхні є різнокольорові маслянисті розводи, то продукт довго вимочували в рідкому димі. Продукт з коптильні стає щільним і сухим, тоді як вимочений в хімічному розчині насичується вологою і стає більш важким і м'яким. Сильний копчений запах теж говорить про те, що у вас в руках фальсифікат.

Риба, м'ясо, ковбаса після обробки «рідким димом» набувають різкий і насичений запах, продукти натурального копчення мають тонкий і глибоким ароматом.

Дізнайтеся також, як правильно вибрати якісну рослинну олію, і де в Україні її можна купити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ