Today.ua

Як відмити ванну від бруду та видалити жовті плями: топ-4 кращих способи

Відразу після покупки ванна білосніжна, а потім за ідеальний колір потрібно боротися. Господині застосовують для її чищення різні миючі компоненти. Можна використовувати підручні засоби, які зазвичай є на будь-якій кухні.

Ванна швидко забруднюється через низьку якість води, мило, шампуні та інші речовини. Стінки та дно ванни стають жовтими, на нах утворюється вапняний наліт та шари бруду. Повернути чистоту та кристалічний блиск допоможуть підручні засоби.

Сода та оцет

Змішайте півсклянки соди з 1/4 склянки оцту і половиною склянки води. Якщо чистите акрилову ванну, оцет бажано замінити лимонним соком - він менш агресивний. Нанесіть суміш, натріть ванну та залиште на годину. Візьміть губку і знову пройдіться по найскладніших місцях, а потім промийте чистою водою.

Сода та лимонна кислота

Змішайте соди з водою до утворення однорідної кашки. Нанесіть її на поверхню ванни та залиште на годину. Потім використовуйте розчин лимонної кислоти, яку необхідно з'єднати з водою у пропорції 1:1. Розпиліть його зверху на пасту содову і потріть губкою. Змийте миючий засіб водою.

Сода, перекис водню та оцет

Змішайте соду і перекис у такій пропорції, щоб утворилася кашка. Нанесіть її на ванну та змийте через півгодини. Потім потрібно наповнити ванну водою і влити туди пляшку оцту, залишити на чотири години, протерти поверхню губкою і змити.

Нашатир і перекис водню

Іржу на поверхні ванної можна видалити, використовуючи нашатирний спирт і перекис водню. З'єднайте рідини в пропорції 1:1/2, розмішайте, нанесіть на проблемні місця, потім змийте водою через 15 хвилин.

Нагадаємо, як очистити шторку у ванній від бруду та грибка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ