Як підсмажити кабачки без зайвої олії: кулінарна хитрість від досвідчених кухарів

Автор: Леся Ловіцька

Кабачки – одні із найдоступніших літніх овочів. Вони чудово доповнюють рагу, запіканки, супи, використовуються як інгредієнт для котлет. Баштанні дуже смачні і просто смажені, проте вбирають у себе багато олії. Досвідчені кулінари розповіли про хитрість, яка допоможе приготувати кабачки без зайвого жиру.

Як підсмажити кабачки без зайвої олії: кулінарна хитрість від досвідчених кухарів - today.ua

Кабачки, як і баклажани, при смаженні вбирають рідину як губки. В результаті, на приготування йде по півпляшки рослинної олії. Це неекономно, плюс багато хто не любить занадто жирну їжу, яка некорисна для здоров'я. Є простий спосіб посмажити кабачки з мінімальною витратою олії.

Промийте овочі під проточною водою та протріть губкою. Наріжте їх на шматочки приблизно однакової товщини – не більше 1 см. Приготуйте яєчну суміш – посоліть, поперчіть яйця та збийте їх.

Візьміть миску з просіяним борошном. Обвалюйте кабачки в борошні, після чого - в яєчній суміші. Обсмажуйте їх на середньому вогні. Повинна утворитися апетитна рум'яна скоринка.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Як підсмажити кабачки без зайвої олії: кулінарна хитрість від досвідчених кухарів Переверніть кабачки на інший бік і накрийте кришкою буквально на кілька хвилин. Таким чином, кабачки вберуть набагато менше олії та будуть ще смачнішими, ніж готувати їх без кляру.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Як варіант, можна використовувати спеціальний розпилювач або дозатор для олії. Так вона використовуватиметься максимально економно. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати неймовірно смачні кабачкові оладки – соковиту та бюджетну літню страву із простих інгредієнтів.

Головне