Кабачки – одні із найдоступніших літніх овочів. Вони чудово доповнюють рагу, запіканки, супи, використовуються як інгредієнт для котлет. Баштанні дуже смачні і просто смажені, проте вбирають у себе багато олії. Досвідчені кулінари розповіли про хитрість, яка допоможе приготувати кабачки без зайвого жиру.
Кабачки, як і баклажани, при смаженні вбирають рідину як губки. В результаті, на приготування йде по півпляшки рослинної олії. Це неекономно, плюс багато хто не любить занадто жирну їжу, яка некорисна для здоров'я. Є простий спосіб посмажити кабачки з мінімальною витратою олії.
Промийте овочі під проточною водою та протріть губкою. Наріжте їх на шматочки приблизно однакової товщини – не більше 1 см. Приготуйте яєчну суміш – посоліть, поперчіть яйця та збийте їх.
Візьміть миску з просіяним борошном. Обвалюйте кабачки в борошні, після чого - в яєчній суміші. Обсмажуйте їх на середньому вогні. Повинна утворитися апетитна рум'яна скоринка.
Як варіант, можна використовувати спеціальний розпилювач або дозатор для олії. Так вона використовуватиметься максимально економно. Смачного!