Today.ua

Як підсмажити кабачки без зайвої олії: кулінарна хитрість від досвідчених кухарів

Кабачки – одні із найдоступніших літніх овочів. Вони чудово доповнюють рагу, запіканки, супи, використовуються як інгредієнт для котлет. Баштанні дуже смачні і просто смажені, проте вбирають у себе багато олії. Досвідчені кулінари розповіли про хитрість, яка допоможе приготувати кабачки без зайвого жиру.

Кабачки, як і баклажани, при смаженні вбирають рідину як губки. В результаті, на приготування йде по півпляшки рослинної олії. Це неекономно, плюс багато хто не любить занадто жирну їжу, яка некорисна для здоров'я. Є простий спосіб посмажити кабачки з мінімальною витратою олії.

Промийте овочі під проточною водою та протріть губкою. Наріжте їх на шматочки приблизно однакової товщини – не більше 1 см. Приготуйте яєчну суміш – посоліть, поперчіть яйця та збийте їх.

Візьміть миску з просіяним борошном. Обвалюйте кабачки в борошні, після чого - в яєчній суміші. Обсмажуйте їх на середньому вогні. Повинна утворитися апетитна рум'яна скоринка.

Переверніть кабачки на інший бік і накрийте кришкою буквально на кілька хвилин. Таким чином, кабачки вберуть набагато менше олії та будуть ще смачнішими, ніж готувати їх без кляру.

Як варіант, можна використовувати спеціальний розпилювач або дозатор для олії. Так вона використовуватиметься максимально економно. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати неймовірно смачні кабачкові оладки – соковиту та бюджетну літню страву із простих інгредієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ