Як правильно варити нут, щоб не вирував кишечник: рецепт смачного томатного супу на обід

Автор: Анастасия Березовская

Нут для ізраїльтян – це як гречка для українців, картопля для білорусів, рис для тайців та бургер для американців. Проте не всі можуть без супутніх проблем вживати бобові. А все це через те, що більша кількість людей просто не знає, як правильно готувати цей продукт. Ми розповімо, що потрібно зробити з нутом перед приготуванням, щоб потім не вирував кишечник.

Як правильно варити нут, щоб не вирував кишечник: рецепт смачного томатного супу на обід - today.ua

Як правильно готувати нут, щоб не було здуття?

Нут – бобова культура, яка завжди є у раціоні вегетаріанців, адже в ній дуже багато корисних мікроелементів та білків. З нуту готують плов, салати, супи, котлети та рагу та подають на стіл просто як гарнір. Варто зазначити, що цей корисний продукт за ціною доступніший від деяких популярних в Україні круп – наприклад, гречки. А користь і почуття ситості набагато краще. Як правильно варити нут, щоб не вирував кишечник: рецепт смачного томатного супу на обід Як і будь-які бобові перед приготуванням нут потрібно замочити. Це не тільки потрібно для того, щоб продукт швидше приготувався, але і для того, щоб не було проблем зі здуттям та неприємними відчуттями в кишечнику після його вживання.

Рекомендується замочити нут на ніч або 6-12 годин. Також бажано протягом цього часу хоча б раз поміняти воду.

Згодом нут потрібно промити під проточною водою. Варити бобові рекомендується не в холодній воді, а відразу в окропі - так турецький горох не втратить форму. Це потрібно, якщо нут хочуть подати як гарнір. Якщо ж бобові готують для супу-пюре, краще, якщо нут розвариться. Як правильно варити нут, щоб не вирував кишечник: рецепт смачного томатного супу на обід Вода в каструлі має покривати нут на 2 сантиметри вище. Варять бобові на помірному вогні до потрібної консистенції гороху – 30-40 хвилин для гарніру, якщо нут попередньо замочували, або 60 хвилин, якщо ні. Для хумасу чи супу-пюре турецький горох потрібно варити близько 90 хвилин. Якщо вода википіла, а нут ще не зварився, просто додайте ще окропу.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Томатний суп з нутом – рецепт

Як правильно варити нут, щоб не вирував кишечник: рецепт смачного томатного супу на обід Нут можна використовувати як свіжий, так і консервований. Але треба розуміти, що в покупному нуті можуть бути шкідливі речовини, які продовжують життя продукту.

Складові:

  • 400 г яловичини
  • 220 г нуту
  • 250 г картоплі
  • 150 г цибулі
  • 2 середніх помідорів
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 50 г томатної пасти
  • 1 зубчик часнику
  • 1 ч. л. куркуми
  • Свіжа зелень до смаку
  • Сіль на смак

Спосіб приготування:

Як правильно варити нут, щоб не вирував кишечник: рецепт смачного томатного супу на обід

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. На ніч замочуємо нут.
  2. Нарізаємо м'ясо кубиками і дрібно нарізаємо цибулю. На розігрітій сковороді з олією обсмажуємо хвилин 5 м'ясо і додаємо до нього цибулю, і готуємо, поки вона не стане золотистого кольору. Посипаємо все куркумою, перемішуємо і перекладаємо в каструлю, в якій варитиметься суп, заливаємо водою і готуємо протягом години.
  3. Обдаємо помідори окропом, щоб можна було зняти шкірку.
  4. Нарізаємо очищені помідори, крупно нарізаємо картоплю і додаємо все в суп. Туди ж додаємо нут – готуємо під кришкою протягом 40 хвилин на повільному вогні.
  5. Дрібно нарізаємо часник і зелень, і разом з томатною пастою додаємо в суп. Солимо на смак. Знімаємо каструлю з вогню та даємо страві настоятися 15 хвилин.
  6. Можна подавати до столу.

Готово! Смачного!

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що додати під час смаження м'яса, щоб воно не ставало жорстким. Чотири секретні інгредієнти виправлять цю проблему.

Головне