Гриби небажано заморожувати свіжими – при розморожуванні вони втрачають вологу та стають несмачними. Щоб продукт не втрачав своїх зовнішнього вигляду і властивостей, потрібно дотримуватися правил. Досвідчені господарки поділилися хитрощами.
Гриби взимку зростають у ціні. Добре, коли під рукою є пакети з порційною заморозкою. Краще заморожувати лісові гриби, зібрані одразу, максимум через добу. У морозилку не варто відправляти старі або підозрілі екземпляри, що тріснули.
Перше, на що потрібно звернути увагу, це те, що можна заморожувати всі їстівні гриби, крім білого. Його краще засушувати. Гриби залишаться оригінальними на смак, якщо заморозити їх відвареними.
Промийте їх щіткою, зріжте нижню частину ніжки та опустіть у окріп на 5-10 хвилин. Тепер потрібно відкинути їх на друшляк, остудити та заморозити. Великі гриби попередньо потрібно розрізати на частини, щоб потім було зручніше їх готувати.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дуже смачними залишаються гриби, які заморожують готовими. Обсмажте їх на олії разом із сіллю, спеціями та цибулею. Дочекайтеся, щоб вони охолонули та розфасуйте у форми. В потрібний момент вам буде достатньо вийняти порцію з морозилки і розігріти. Оптимально використовувати їх з картоплею, кашею або як начинку для випічки або вареників.
Дієтичніший варіант - просушіть гриби на деку без масла, перемішайте і запікайте до готовності. Потім покладіть у пакети і покладіть у морозилку.
Заморожені гриби придатні для вживання протягом 4-6 місяців. Повторно заморожувати гриби не можна.
Раніше ми повідомили, як приготувати мариновані гриби за найшвидшим і найсмачнішим рецептом.