Як правильно заморозити гриби на зиму, щоб вони залишилися смачними: хитрощі досвідчених господинь

Автор: Леся Ловіцька

Гриби небажано заморожувати свіжими – при розморожуванні вони втрачають вологу та стають несмачними. Щоб продукт не втрачав своїх зовнішнього вигляду і властивостей, потрібно дотримуватися правил. Досвідчені господарки поділилися хитрощами.

Як правильно заморозити гриби на зиму, щоб вони залишилися смачними: хитрощі досвідчених господинь  - today.ua

Гриби взимку зростають у ціні. Добре, коли під рукою є пакети з порційною заморозкою. Краще заморожувати лісові гриби, зібрані одразу, максимум через добу. У морозилку не варто відправляти старі або підозрілі екземпляри, що тріснули.

Перше, на що потрібно звернути увагу, це те, що можна заморожувати всі їстівні гриби, крім білого. Його краще засушувати. Гриби залишаться оригінальними на смак, якщо заморозити їх відвареними.

Промийте їх щіткою, зріжте нижню частину ніжки та опустіть у окріп на 5-10 хвилин. Тепер потрібно відкинути їх на друшляк, остудити та заморозити. Великі гриби попередньо потрібно розрізати на частини, щоб потім було зручніше їх готувати.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Дуже смачними залишаються гриби, які заморожують готовими. Обсмажте їх на олії разом із сіллю, спеціями та цибулею. Дочекайтеся, щоб вони охолонули та розфасуйте у форми. В потрібний момент вам буде достатньо вийняти порцію з морозилки і розігріти. Оптимально використовувати їх з картоплею, кашею або як начинку для випічки або вареників.

Як правильно заморозити гриби на зиму, щоб вони залишилися смачними: хитрощі досвідчених господинь Дієтичніший варіант - просушіть гриби на деку без масла, перемішайте і запікайте до готовності. Потім покладіть у пакети і покладіть у морозилку.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Заморожені гриби придатні для вживання протягом 4-6 місяців. Повторно заморожувати гриби не можна.

Раніше ми повідомили, як приготувати мариновані гриби за найшвидшим і найсмачнішим рецептом.