Today.ua

Як правильно заварювати чай в пакетиках: секрети тонкого аромату і смаку

Про те, як правильно заварювати чай в пакетиках, розповів американський експерт Мартін Ісарк, який багато років займається професійною дегустацією їжі і напоїв. За словами дегустатора, самий бюджетний «фастфудний» чай в пакетиках розкриє свій справжній смак, якщо його заварити по правилам.

Для початку закип'ятіть в чайнику воду, налийте в чашку і чекайте ... Коли пройде хвилин п'ять - шість, рідина в чашці трохи охолоне, приблизно до температури 80 градусів Цельсія. Тепер можете опустити чайний пакетик в воду. Зачекайте ще пару хвилин, за допомогою ложечки притисніть пакетик до стінки ємності. На цьому етапі можна додати в чай цукор, часточку лимона або влити трохи молока. Дивно смачний напій готовий! Приємного чаювання! За словами Мартіна Ісарка, кипляча вода блокує заварювання чайної заварки. В результаті, виходить щось, за смаком нагадує «капустяний відвар». «Занадто гаряча вода вб'є бажані нюанси чаю, і все, що у вас залишиться, - це сильний аромат сухих, в'яжучих танинів. Надмірне кип'ятіння води і занадто довгі умочування чайних пакетиків роблять смак чаю не кращим, ніж капустяний відвар», - пояснив професійний дегустатор.

До слова, приготувати найсмачнішу в світі квашену капусту можна легко і просто, якщо знати важливі секрети. Обов'язково їх використовуйте!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ