Буває так, що м'ясо пригорає. Це може статися через незнання "сили" власної духовки чи неуважності. Пригоріти м'ясо може як у духовці, так і на сковороді. Але не поспішайте відправляти страву на сміття або згодовувати чоловікові, є два простих способи як виправити цю помилку.
Що робити з м'ясом, що пригоріло?
Попри те, що свинина і курка добре вбирають запах гару, все ж таки страву можна врятувати, і ніхто навіть не зрозуміє, що вона пригоріла.
Спочатку потрібно зрізати обгорілу скоринку. Це простіше зробити зовсім не кухонним ножем, а звичайною теркою – це зручно і швидко.
Спосіб номер 1
Очищене від гару м'ясо кладемо в каструлю або сковороду, наливаємо трохи окропу, а ще краще бульйону. Додаємо улюблені спеції, даємо закипіти та готуємо на середньому вогні протягом 3-5 хвилин. Перед тим як вимикати страву, можна додати шматочок вершкового масла або трохи вершків, це подарує м'ясу приємний присмак, а від смаку гару не залишиться і сліду.
Спосіб номер 2
Очищене від гару м'ясо нарізаємо невеликими шматочками чи смужками. Викладаємо на сковороду, додаємо трохи цукру, оцту, води, соєвого соусу та приправ. Тушкуємо під кришкою 5-10 хвилин і отримуємо приємну м'яку страву в кисло-солодкому соусі. Подавати її можна з гарніром або використати для салатів.
Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі назвали два нестандартні інгредієнти, які додають у фарш, щоб досягти ідеальної скоринки та насиченого смаку котлет.