Як у дитсадку: пишний пористий омлет у духовці всього з двох інгредієнтів

Автор: Анастасия Березовская

Для деяких дитсадківська їжа назавжди залишається в пам'яті, і в дорослому житті ми намагаємося повторити ті кулінарні шедеври (не всі, звичайно), які нам подавали у дитячій їдальні. Наприклад, багато хто досі мріє по тому повітряному, пишному і ніжному омлету. Виявляється, він готується лише з двох інгредієнтів.

Як у дитсадку: пишний пористий омлет у духовці всього з двох інгредієнтів - today.ua

Для приготування цього омлету піде не лише мінімум інгредієнтів, а й мінімум часу. Потрібно лише все перемішати, поставити в духовку та півгодини займатися своїми справами.

Пишний омлет – рецепт

Важливо розуміти, що під час приготування омлет не підіймається, тому його висота залежатиме від форми. В ідеалі потрібно взяти високу вузьку форму, як на кекси. Як у дитсадку: пишний пористий омлет у духовці всього з двох інгредієнтів

Складові:

  • 6 яєць
  • 300 мл молока
  • 0,5 ч. л. солі
  • Вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. У ємність розбиваємо яйця, додаємо до них молоко та сіль.
  2. Розмішуємо віночком до однорідного стану. Важливо – яйця збивати не можна!
  3. Глибоку форму змащуємо вершковим маслом та виливаємо в неї яєчно-молочну суміш.
  4. У розігріту до 200 градусів духовку ставимо форму на середній рівень та випікаємо протягом 30 хвилин. Під час приготування духовку не відкривати (!)

Популярні зараз

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Омлет виходить дуже ніжним, пишним і начебто вологим. Діти і дорослі будуть просто в захваті, а на його приготування піде всього нічого часу.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати млинці на сніданок. Досвідчені кулінари розповіли, який секретний інгредієнт допоможе досягти мереживної текстури.