Today.ua

Як у дитсадку: пишний пористий омлет у духовці всього з двох інгредієнтів

Для деяких дитсадківська їжа назавжди залишається в пам'яті, і в дорослому житті ми намагаємося повторити ті кулінарні шедеври (не всі, звичайно), які нам подавали у дитячій їдальні. Наприклад, багато хто досі мріє по тому повітряному, пишному і ніжному омлету. Виявляється, він готується лише з двох інгредієнтів.

Для приготування цього омлету піде не лише мінімум інгредієнтів, а й мінімум часу. Потрібно лише все перемішати, поставити в духовку та півгодини займатися своїми справами.

Пишний омлет – рецепт

Важливо розуміти, що під час приготування омлет не підіймається, тому його висота залежатиме від форми. В ідеалі потрібно взяти високу вузьку форму, як на кекси.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. У ємність розбиваємо яйця, додаємо до них молоко та сіль.
  2. Розмішуємо віночком до однорідного стану. Важливо – яйця збивати не можна!
  3. Глибоку форму змащуємо вершковим маслом та виливаємо в неї яєчно-молочну суміш.
  4. У розігріту до 200 градусів духовку ставимо форму на середній рівень та випікаємо протягом 30 хвилин. Під час приготування духовку не відкривати (!)

Омлет виходить дуже ніжним, пишним і начебто вологим. Діти і дорослі будуть просто в захваті, а на його приготування піде всього нічого часу.

Пропонуємо вам також спробувати приготувати млинці на сніданок. Досвідчені кулінари розповіли, який секретний інгредієнт допоможе досягти мереживної текстури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ