Today.ua

Як у спеку швидко охолодити їжу без холодильника: найефективніші способи

Життя сучасної людини важко уявити без холодильника. Однак іноді його немає у зоні доступу. І доводиться хитрувати, щоб зберегти продукти свіжими. Є прості способи охолодити їжу, як за старих добрих часів.

Охолодити їжу без холодильника на дачі можна, відправивши її у погріб. Там навіть у літню спеку зберігається низька температура. Страви швидко охолоджуються та довго залишаються свіжими.

Якщо великого погребу у полі зору немає, можна самостійно зробити його міні-версію та викопати яму. Земля на глибині залишається прохолодною навіть у літні місяці. Пластикову бочку потрібно помістити в яму на 50 см більше в діаметрі і на 20 см глибше за її висоту. З зовнішніх боків бочки потрібно заповнити простір у землі піском.

Їжу в невеликій кількості можна оправити в колодязь. Продукти потрібно відправити у відро, накрити його кришкою та занурити наполовину у воду.

Універсальний варіант для дому, дачі поїздок на природу – це сумка-холодильник. У неї для додаткового охолодження можна поставити кілька пляшок із крижаною водою. Зовнішній та внутрішній шар такої сумки виготовляють із тканини, яка не пропускає вологу та світло. Між ними розташована термоізоляція зі спіненого матеріалу. Акумулятори холоду можуть бути рідкими, гелевими або кристалічними.

Щоб швидко охолодити каструлю з приготовленою їжею, потрібно помістити її під струмінь із холодною водою. Також можна взяти велику ємність та налити в неї крижану воду. Після цього в неї потрібно поставити гарячий посуд зі стравою і трохи почекати.

Нагадаємо, навіщо люди кладуть смартфон до холодильника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ