В Україні та Польщі зараз активно йдуть дощі, а це означає, що у лісі та посадках можна назбирати велику кількість грибів. Хтось ходить за ними сам, а хтось купляє вже кимось зібрані. Пропонуємо вам спробувати простий, але смачний рецепт глив зі сметаною на сковороді.
Як смачно приготувати гриби на сковороді?
Складові:
- 500 г гливи
- 120 г сметани
- Морква
- Цибулина
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 0,5 ч. л. солі
- Чорний мелений перець на смак
Спосіб приготування:
- Гриби ретельно миємо, очищаємо від бруду, пилу, гілок та трави. Зрізаємо грубі ділянки та нарізаємо на середні шматочки.
- Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву тремо на крупній тертці.
- На розігрітій з олією сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо моркву і готуємо 5-7 хвилин.
- Додаємо до овочів гриби та смажимо 20 хвилин, періодично помішуємо.
- Солимо, перчимо та додаємо сметану – готуємо ще п'ять хвилин і вимикаємо вогонь.
- Страву краще подавати із дрібно нарізаною свіжою зеленню.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати лениві хачапурі на сковороді: рецепт швидкої страви з сиром сулугуні.