Today.ua

Як смачно приготувати рибу: запечена дорадо з овочами за 30 хвилин

Дорадо з сезонними овочами, запечені разом у духовці, стане чудовим варіантом на обід або вечерю для всієї родини. На приготування страви піде лише півгодини, а смак буде просто неймовірним.

Дорадо дуже корисна риба, в якій міститься велика кількість йоду, фтору, магнію, кальцію, фосфору, літію, заліза, брому та бору. Вживання дорадо запобігає захворюванням щитовидної залози, зміцнює зуби і кістки.

Дорадо в духовці – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Рибу промити під проточною водою, очистити та просушити паперовими рушниками.
  2. Кожну тушку дорадо натираємо сіллю та білим перцем.
  3. Нарізаємо кріп.
  4. Часник видавлюємо через прес.
  5. Лимон обдаємо окропом, щоб пішла гіркота. Розрізаємо навпіл і видавлюємо сік у миску. Туди ж додаємо кріп, часник і 2 столові ложки олії – добре перемішуємо.
  6. Лимонним маринадом змащуємо рибу зовні та всередині.
  7. На лист вистилаємо харчову фольгу і викладаємо зверху рибу.
  8. Перець нарізаємо смужками, кабачок півкільцями, чері навпіл. Солимо овочі і збризкуємо олією і викладаємо на деку поряд з рибою.
  9. Випікати блюдо протягом 10-15 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також приготувати омлет з сирною начинкою, що тягнеться - ситна страва з яєць за 10 хвилин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ