Замість шкідливої ковбаси і покупних копченостей немає нічого кращого, че тоненький шматочок солоного сала на чорній хлібці. Пропонуємо вам простий і вельми цікавий рецепт засолювання сала в розсолі з прянощами.
Таким чином можна заготовити про запас дуже багато смачного сала для бутербродів або для подальшого використання в приготуванні різних страв. Для цього рецепта сало краще купувати на ринку або в фермерському магазині. Продукт повинен бути білим або трохи рожевим, але забарвлення обов'язково повинна бути однорідною. Шкірка повинна бути тонкою, м'якою, без щетини.
Рецепт засолювання сала в розсолі
Інгредієнти:
- 2 кг сала
- 5 склянок води
- 200 г солі
- 1 головка часнику
- 4 лаврові листки
- перець горошком і інші спеції - за смаком
почищену і вимите сало наріжте шматками і складіть в трилітрові банки. Набивати щільно банки не варто, шматки сала не повинні занадто щільно прилягати одне до одного, інакше в цих місцях почнеться процес гниття. Закип'ятіть на плиті воду з сіллю. Дайте розсолу повністю охолонути. У банки з салом покладіть нарізаний пластинками часник, перець горошком і лаврові листочки.
Залийте остиглим розсолом до самого верху, щоб сало було повністю покрито водою. Накрийте банки марлею і залиште при кімнатній температурі на три дні. Потім закрийте банки поліетиленовими кришками і відправте в холодильник на місяць. Вийміть сало з розсолу, обсушіть серветками, натріть спеціями для сала або для м'яса. Загорніть в пергамент і зберігайте в морозилці.
Смачного!
До слова, раніше дієтологи розповіли, як правильно їсти сало, щоб зміцнити імунітет.