Картопля не потемніє і стане солодшою: що додати у блюдо під час варіння

Автор: Анастасия Березовская

Найчастіше відварена картопля виходить не такою смачною і ніжною, як того хотілося б. Це пов'язано і з сортом коренеплоду, і з процесом приготування. Досвідчені кулінари розкрили кілька секретних прийомів, як покращити якість страви. Що додати в каструлю під час варіння, щоб картопля не потемніла, стала солодшою, набула вершкового смаку і не втратила своєї форми?

Картопля не потемніє і стане солодшою: що додати у блюдо під час варіння - today.ua

Що додати під час варіння картоплі?

Лимонний сік

Якщо картопля темніє у процесі варіння, це може статися з різних причин. Виправити проблему можна за допомогою звичайного лимонного соку. Його додавання ніяк не вплине на смакові якості, але з естетичної точки зору страва стане бездоганною.

Молоко

Щоб картопля вийшла з ніжним вершковим смаком, досвідчені кулінари додають під час варіння звичайнісіньке молоко.

Є два варіанти. Коли закипить вода, додати трохи молока і варити до готовності картоплі. Або варити овоч до напівготовності у звичайній воді, злити її та наповнити каструлю повністю молоком. Картопля не потемніє і стане солодшою: що додати у блюдо під час варіння Завдяки молоку картопля набуде ніжного відтінку та м'якого вершкового смаку.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Цукор

Для приготування старої картоплі знадобиться звичайнісінький цукор. Якщо додати столову ложку під час варіння, це значно покращить смак страви, і нагадає на смак молоду картоплю.

Нагадаємо, шеф-кухарі розповіли, як приготувати соковите куряче філе на сковороді – швидкий рецепт дуже смачного м'яса.

Головне