Найчастіше відварена картопля виходить не такою смачною і ніжною, як того хотілося б. Це пов'язано і з сортом коренеплоду, і з процесом приготування. Досвідчені кулінари розкрили кілька секретних прийомів, як покращити якість страви. Що додати в каструлю під час варіння, щоб картопля не потемніла, стала солодшою, набула вершкового смаку і не втратила своєї форми?
Що додати під час варіння картоплі?
Лимонний сік
Якщо картопля темніє у процесі варіння, це може статися з різних причин. Виправити проблему можна за допомогою звичайного лимонного соку. Його додавання ніяк не вплине на смакові якості, але з естетичної точки зору страва стане бездоганною.
Молоко
Щоб картопля вийшла з ніжним вершковим смаком, досвідчені кулінари додають під час варіння звичайнісіньке молоко.
Є два варіанти. Коли закипить вода, додати трохи молока і варити до готовності картоплі. Або варити овоч до напівготовності у звичайній воді, злити її та наповнити каструлю повністю молоком.
Цукор
Для приготування старої картоплі знадобиться звичайнісінький цукор. Якщо додати столову ложку під час варіння, це значно покращить смак страви, і нагадає на смак молоду картоплю.
Нагадаємо, шеф-кухарі розповіли, як приготувати соковите куряче філе на сковороді – швидкий рецепт дуже смачного м'яса.