Today.ua

Картопля не потемніє і стане солодшою: що додати у блюдо під час варіння

Найчастіше відварена картопля виходить не такою смачною і ніжною, як того хотілося б. Це пов'язано і з сортом коренеплоду, і з процесом приготування. Досвідчені кулінари розкрили кілька секретних прийомів, як покращити якість страви. Що додати в каструлю під час варіння, щоб картопля не потемніла, стала солодшою, набула вершкового смаку і не втратила своєї форми?

Що додати під час варіння картоплі?

Лимонний сік

Якщо картопля темніє у процесі варіння, це може статися з різних причин. Виправити проблему можна за допомогою звичайного лимонного соку. Його додавання ніяк не вплине на смакові якості, але з естетичної точки зору страва стане бездоганною.

Молоко

Щоб картопля вийшла з ніжним вершковим смаком, досвідчені кулінари додають під час варіння звичайнісіньке молоко.

Є два варіанти. Коли закипить вода, додати трохи молока і варити до готовності картоплі. Або варити овоч до напівготовності у звичайній воді, злити її та наповнити каструлю повністю молоком. Завдяки молоку картопля набуде ніжного відтінку та м'якого вершкового смаку.

Цукор

Для приготування старої картоплі знадобиться звичайнісінький цукор. Якщо додати столову ложку під час варіння, це значно покращить смак страви, і нагадає на смак молоду картоплю.

Нагадаємо, шеф-кухарі розповіли, як приготувати соковите куряче філе на сковороді – швидкий рецепт дуже смачного м'яса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ