Картопля по-французьки – це справжня кулінарна магія. Вона готується з простих і доступних продуктів, але до смаку може зрівнятися з ласощами із розкішного ресторану. Пропонуємо рецепт дивовижної страви на обід чи вечерю.
Картоплю по-французьки можна зробити порційно або в глибокій формі. Він буквально тане у роті. Добавки у вигляді тушкованих овочів, риби або м'яса зроблять смак ще більш виразним. Однак спробуйте приготувати картоплю у традиційному варіанті.
Вам знадобляться:
- 1,5 кг картоплі;
- 150 г твердого сиру;
- 25 г вершкового масла;
- 200 мл курячого бульйону;
- 5 з. часнику;
- зелень;
- сіль, перець та інші спеції за смаком.
Насамперед вимийте і очистіть картоплю від шкірки. Наріжте його на тонкі скибочки. Візьміть глибоку форму та застеліть її пергаментом. Пекарський папір має виступати над формою з двох сторін.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Викладіть картоплю в один шар, натріть сир і посипте сиром. Потім викладіть нагору ще два шари картоплі, посипте тертим вершковим маслом та часником, порізаним на слайси. Посоліть, поперчіть овочі, після чого залийте бульйоном. Чергуйте картоплю такими шарами, поки вона не закінчиться. Верхній шар посипте сиром.
Закрийте форму папером, потім щільно накрийте фольгою. Випікайте картоплю протягом години при температурі 180 градусів, доки вона не стане м'якою.
Зніміть фольгу з папером і відправте у духовку ще на півгодини. Готову картоплю по-французьки можна посипати рубаною зеленню.
Смачного! Нагадаємо, який інгредієнт "врятує" надто рідке картопляне пюре.