Картопля по-французьки готується із молодих бульб. Бажано обирати однакові коренеплоди – вони виглядають апетитніше. При цьому їх зручніше наколювати на вилку. Кажуть, саме таку картоплю подавали багатіям на кораблі "Титанік".
Картопля по-французьки виходить з красивою золотистою скоринкою. Вона засмажена зовні та м'яка всередині. Це ідеальний гарнір до безлічі салатів, м'яса та риби. Справжня прикраса святкового столу! Смачну страву можна приготувати і без урочистостей - просто на обід.
Вам знадобляться:
- кілограм картоплі;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- сіль та спеції за смаком.
Картоплю потрібно добре промити та почистити. Помістіть її в каструлю і залийте окропом, яка повинна повністю покрити бульби. Відварюйте картоплю близько 20 хвилин – до напівготовності. Важливо, щоб він не розварився – пюре нам ні до чого.
За п'ять хвилин до закінчення смаження додайте вершкове масло - воно зробить страву смачнішою. Якщо ввести його раніше, картопля підгорить.
Наприкінці приготування посипте картоплю чорним чи білим перцем. Можна також використовувати спеції або зелень – дрібно нарубати петрушку та кріп. Смачного!
Спробуйте почистити молоду картоплю одним із чотирьох способів.