Картопляна запіканка по-французьки – дуже доступна та смачна страва. Її можна подати на обід чи вечерю. Дивовижний гарнір готується досить легко - лише із трьох інгредієнтів.
Картопляна запіканка по-французьки – це овочі, тонко нарізані та запечені шарами. За рахунок вершкового масла утворюється цікавий присмак та золотиста скоринка.
Вам знадобляться:
- 1 кг картоплі;
- 5 ст. л. вершкового масла;
- сіль та спеції за смаком.
Картоплю потрібно промити і почистити, потім порізати на слайси товщиною близько 0,3 см. Розділіть коренеплоди на чотири частини.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Візьміть глибоку форму та застеліть її фольгою. Змастіть сторони та дно розтопленим вершковим маслом. Покладіть перший шар картоплі, посоліть і змастіть вершковим маслом.
Так само чиніть з наступними шарами картоплі. За бажання можна використовувати улюблені спеції, але в оригінальному рецепті обходяться без них.
Намажте шматок фольги, який виступить як "кришка", маслом і покладіть її на верхній шар картоплі. Зверху додайте прес – ще одну форму.
Запікайте страву в духовці близько 25 хвилин за температури 220 градусів. Після закінчення цього часу зніміть прес і фольгу і залиште в духовці ще на 20 хвилин.
В кінці збільште температуру до максимуму та запікайте ще 5 хвилин. Картопляну запіканку по-французьки можна при подачі посипати зеленню та часником, пропущеним через прес. Смачного!
Нагадаємо, як приготувати картоплю по-французьки, яку подавали багатіям на "Титаніку".