Картопляна запіканка по-французськи: рецепт ситної, смачної та доступної страви із трьох інгредієнтів

Автор: Леся Ловіцька

Картопляна запіканка по-французьки – дуже доступна та смачна страва. Її можна подати на обід чи вечерю. Дивовижний гарнір готується досить легко - лише із трьох інгредієнтів.

Картопляна запіканка по-французськи: рецепт ситної, смачної та доступної страви із трьох інгредієнтів  - today.ua

Картопляна запіканка по-французьки – це овочі, тонко нарізані та запечені шарами. За рахунок вершкового масла утворюється цікавий присмак та золотиста скоринка.

Вам знадобляться:

  • 1 кг картоплі;
  • 5 ст. л. вершкового масла;
  • сіль та спеції за смаком.

Картоплю потрібно промити і почистити, потім порізати на слайси товщиною близько 0,3 см. Розділіть коренеплоди на чотири частини.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Візьміть глибоку форму та застеліть її фольгою. Змастіть сторони та дно розтопленим вершковим маслом. Покладіть перший шар картоплі, посоліть і змастіть вершковим маслом.

Так само чиніть з наступними шарами картоплі. За бажання можна використовувати улюблені спеції, але в оригінальному рецепті обходяться без них.

Намажте шматок фольги, який виступить як "кришка", маслом і покладіть її на верхній шар картоплі. Зверху додайте прес – ще одну форму.

Запікайте страву в духовці близько 25 хвилин за температури 220 градусів. Після закінчення цього часу зніміть прес і фольгу і залиште в духовці ще на 20 хвилин.

Картопляна запіканка по-французськи: рецепт ситної, смачної та доступної страви із трьох інгредієнтів

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

В кінці збільште температуру до максимуму та запікайте ще 5 хвилин. Картопляну запіканку по-французьки можна при подачі посипати зеленню та часником, пропущеним через прес. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати картоплю по-французьки, яку подавали багатіям на "Титаніку".