Today.ua

Картопляна запіканка по-французськи: рецепт ситної, смачної та доступної страви із трьох інгредієнтів

Картопляна запіканка по-французьки – дуже доступна та смачна страва. Її можна подати на обід чи вечерю. Дивовижний гарнір готується досить легко - лише із трьох інгредієнтів.

Картопляна запіканка по-французьки – це овочі, тонко нарізані та запечені шарами. За рахунок вершкового масла утворюється цікавий присмак та золотиста скоринка.

Вам знадобляться:

Картоплю потрібно промити і почистити, потім порізати на слайси товщиною близько 0,3 см. Розділіть коренеплоди на чотири частини.

Візьміть глибоку форму та застеліть її фольгою. Змастіть сторони та дно розтопленим вершковим маслом. Покладіть перший шар картоплі, посоліть і змастіть вершковим маслом.

Так само чиніть з наступними шарами картоплі. За бажання можна використовувати улюблені спеції, але в оригінальному рецепті обходяться без них.

Намажте шматок фольги, який виступить як "кришка", маслом і покладіть її на верхній шар картоплі. Зверху додайте прес – ще одну форму.

Запікайте страву в духовці близько 25 хвилин за температури 220 градусів. Після закінчення цього часу зніміть прес і фольгу і залиште в духовці ще на 20 хвилин.

В кінці збільште температуру до максимуму та запікайте ще 5 хвилин. Картопляну запіканку по-французьки можна при подачі посипати зеленню та часником, пропущеним через прес. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати картоплю по-французьки, яку подавали багатіям на "Титаніку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ