Today.ua

Кава по-східному: як зварити ідеально смачний та запашний напій в турці

Кава по-східному готується дуже швидко і просто в турці - лише за п'ять хвилин. Головне - дотримуватися технології. Напій вийде ароматним і насиченим, набагато смачнішим, ніж розчинний.

Кава - незамінний напій, який для багатьох людей став частиною щоденного ранкового ритуалу. Він допомагає прокинутися і збадьоритися після сну. За відсутності кавоварки, можна приготувати його у звичайній турці.

Щоб зробити каву по-східному, спочатку потрібно перемолоти улюблені кавові зерна. Залийте в турку 3/4 чашки холодної води і додайте ложечку цукру.

Коли вода почне закипати, слід засипати мелену каву та перемішуйте, зменшуючи вогонь до мінімуму або піднімаючи турку над плитою. Коли піна почала підніматися, залийте воду, що залишилася, в турку і доведіть до кипіння.

Якщо кавова піна вам не до смаку і більше подобається чистий напій – зніміть її після першого закипання. Після цієї маніпуляції потрібно влити воду, що залишилася, довести до кипіння і знову прибрати піну.

Позбутися гущі простіше простого - процідіть напій через шумівку або сито. Якщо їх немає під рукою – підійде марля, складена у кілька шарів, або чиста тканина. Готово!

Наливайте каву по-східному в чашки і зачекайте 1-2 хвилини, щоб вона трохи охолола.

Такий напій чудово поєднується із солодкою випічкою, бутербродами чи вівсяною кашею. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати дивовижну каву по-іспанськи: вам знадобиться згущене молоко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ