Today.ua

Консервовані огірки без оцту та цукру: що покласти в банку

Багато медиків зазначають, що консервовані овочі шкідливі для здоров'я. А особливо ті, для закрутки яких використовувався оцет та цукор. Але ж заготувати огірки на зиму можна і без цих продуктів.

Досвідчені господині поділилися чудовим рецептом хрустких огірків із секретним інгредієнтом, який замінять оцет та цукор.

Консервовані огірки без оцту та цукру – рецепт

Інгредієнти у рецепті розраховані, щоб закатати одну трилітрову банку. Збільшуйте пропорції в залежності від того, скільки закруток хочете зробити. У рецепті вказано листя вишні, проте, на думку деяких кулінарів, через них огірки темніють і набувають коричневого кольору. Замість листя вишні пропонують використовувати листя дуба.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Огірки залити холодною водою та витримати одну годину.
  2. На дно чистої трилітрової банки викладаємо очищений часник, хрін (корінь), кріп та листя смородини, вишні чи дуба.
  3. Утрамбовуємо огірки щільно в банку, засипаємо сіллю та заливаємо холодною водою.
  4. Закриваємо кришкою, потрясемо банку, щоб розчинилася сіль.
  5. Витримуємо огірки три дні, щоб вони забродили. Огірки стануть темнішими.
  6. Через три дні зливаємо розсіл у каструлю і вмикаємо вогонь.
  7. У цей час наливаємо у банку з огірками воду і прополіскуємо вміст. Зливаємо.
  8. Коли розсіл закипить, знімаємо піну і вимикаємо вогонь.
  9. Заливаємо киплячий розсіл у банку з огірками, закочуємо кришками, укутуємо ковдрою і чекаємо на пару днів.
  10. Після цього банки можна прибирати в темне, прохолодне місце, де вони чекатимуть зими.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам також скуштувати консервовані помідори без солі, цукру та оцту – від свіжих не відрізнити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ