Багато медиків зазначають, що консервовані овочі шкідливі для здоров'я. А особливо ті, для закрутки яких використовувався оцет та цукор. Але ж заготувати огірки на зиму можна і без цих продуктів.
Досвідчені господині поділилися чудовим рецептом хрустких огірків із секретним інгредієнтом, який замінять оцет та цукор.
Консервовані огірки без оцту та цукру – рецепт
Інгредієнти у рецепті розраховані, щоб закатати одну трилітрову банку. Збільшуйте пропорції в залежності від того, скільки закруток хочете зробити.
Складові:
- Огірки
- 70 г солі
- Хрін (корінь)
- Кріп
- Часник
- 3-5 листів смородини та вишні
Спосіб приготування:
- Огірки залити холодною водою та витримати одну годину.
- На дно чистої трилітрової банки викладаємо очищений часник, хрін (корінь), кріп та листя смородини, вишні чи дуба.
- Утрамбовуємо огірки щільно в банку, засипаємо сіллю та заливаємо холодною водою.
- Закриваємо кришкою, потрясемо банку, щоб розчинилася сіль.
- Витримуємо огірки три дні, щоб вони забродили. Огірки стануть темнішими.
- Через три дні зливаємо розсіл у каструлю і вмикаємо вогонь.
- У цей час наливаємо у банку з огірками воду і прополіскуємо вміст. Зливаємо.
- Коли розсіл закипить, знімаємо піну і вимикаємо вогонь.
- Заливаємо киплячий розсіл у банку з огірками, закочуємо кришками, укутуємо ковдрою і чекаємо на пару днів.
- Після цього банки можна прибирати в темне, прохолодне місце, де вони чекатимуть зими.
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також скуштувати консервовані помідори без солі, цукру та оцту – від свіжих не відрізнити.