Овочі можна консервувати різними способами. Спробуйте зробити нестандартну закуску на зиму, із секретним інгредієнтом для пікантного смаку – оливками.
Українська фудблогерка Лілія Цвіт поділилася своїм рецептом консервування маринованих огірків. Вона порадила вибирати маленькі та хрусткі овочі. На одну літрову банку знадобляться:
- 0,5 шт. солодкого перцю;
- 1 невелика морква;
- 0,5 шт. цибулі;
- 3 зубчики часнику;
- 1 парасолька кропу;
- 0,5 скибочки лимона;
- 0,5 ч. л. гірчиці у зернах;
- 6-10 огірків;
- 6-10 шт. оливок.
Для маринаду:
- 1,5 л води;
- 3 ст. л. солі;
- 6 ст. л. цукру;
- 150 мл оцту;
- 1 ч. л. суміші перців.
Щоб огірки вийшли хрусткими, вони повинні полежати у чистій воді 2-3 години. Після цього потрібно обрізати краї овочів. Укладіть на дно кожної банки парасольку кропу, нарізану півкільцями цибулю, порізану кружальцями моркву, половинку перцю та подрібнений часник.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Банку потрібно щільно заповнити банку і зверху викласти півкружечка лимона, оливки та гірчицю.
Сіль, цукор, перець та оцет додати у воду, розмішати і довести до кипіння. Залийте огірки гарячим маринадом та накрийте чистими кришками. Тепер баночку слід простерилізувати. Достатньо десяти хвилин у киплячій воді.Стерилізовані огірки потрібно швидко вийняти з води та закрити кришками. Переверніть дном догори і залиште заготовку до повного остигання.
Закуска чудово підходить для святкового столу. Смачного!
Нагажаємо, що огірки можна законсервувати і без солі. Відомий український кулінар Євген Клопотенко дав оригінальний рецепт.