Консервовані огірки: який секретний інгредієнт додати у банку для ідеального смаку

Овочі можна консервувати різними способами. Спробуйте зробити нестандартну закуску на зиму, із секретним інгредієнтом для пікантного смаку – оливками.

Консервовані огірки: який секретний інгредієнт додати у банку для ідеального смаку  - today.ua

Українська фудблогерка Лілія Цвіт поділилася своїм рецептом консервування маринованих огірків. Вона порадила вибирати маленькі та хрусткі овочі. На одну літрову банку знадобляться:

  • 0,5 шт. солодкого перцю;
  • 1 невелика морква;
  • 0,5 шт. цибулі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 парасолька кропу;
  • 0,5 скибочки лимона;
  • 0,5 ч. л. гірчиці у зернах;
  • 6-10 огірків;
  • 6-10 шт. оливок.

Для маринаду:

  • 1,5 л води;
  • 3 ст. л. солі;
  • 6 ст. л. цукру;
  • 150 мл оцту;
  • 1 ч. л. суміші перців.

Щоб огірки вийшли хрусткими, вони повинні полежати у чистій воді 2-3 години. Після цього потрібно обрізати краї овочів. Укладіть на дно кожної банки парасольку кропу, нарізану півкільцями цибулю, порізану кружальцями моркву, половинку перцю та подрібнений часник.

Банку потрібно щільно заповнити банку і зверху викласти півкружечка лимона, оливки та гірчицю.

Сіль, цукор, перець та оцет додати у воду, розмішати і довести до кипіння. Залийте огірки гарячим маринадом та накрийте чистими кришками. Тепер баночку слід простерилізувати. Достатньо десяти хвилин у киплячій воді.Консервовані огірки: який секретний інгредієнт додати у банку для ідеального смаку Стерилізовані огірки потрібно швидко вийняти з води та закрити кришками. Переверніть дном догори і залиште заготовку до повного остигання.

Закуска чудово підходить для святкового столу. Смачного!

Нагажаємо, що огірки можна законсервувати і без солі. Відомий український кулінар Євген Клопотенко дав оригінальний рецепт.