Овочі можна консервувати різними способами. Спробуйте зробити нестандартну закуску на зиму, із секретним інгредієнтом для пікантного смаку – оливками.
Українська фудблогерка Лілія Цвіт поділилася своїм рецептом консервування маринованих огірків. Вона порадила вибирати маленькі та хрусткі овочі. На одну літрову банку знадобляться:
- 0,5 шт. солодкого перцю;
- 1 невелика морква;
- 0,5 шт. цибулі;
- 3 зубчики часнику;
- 1 парасолька кропу;
- 0,5 скибочки лимона;
- 0,5 ч. л. гірчиці у зернах;
- 6-10 огірків;
- 6-10 шт. оливок.
Для маринаду:
- 1,5 л води;
- 3 ст. л. солі;
- 6 ст. л. цукру;
- 150 мл оцту;
- 1 ч. л. суміші перців.
Щоб огірки вийшли хрусткими, вони повинні полежати у чистій воді 2-3 години. Після цього потрібно обрізати краї овочів. Укладіть на дно кожної банки парасольку кропу, нарізану півкільцями цибулю, порізану кружальцями моркву, половинку перцю та подрібнений часник.
Банку потрібно щільно заповнити банку і зверху викласти півкружечка лимона, оливки та гірчицю.
Сіль, цукор, перець та оцет додати у воду, розмішати і довести до кипіння. Залийте огірки гарячим маринадом та накрийте чистими кришками. Тепер баночку слід простерилізувати. Достатньо десяти хвилин у киплячій воді.
Закуска чудово підходить для святкового столу. Смачного!
Нагажаємо, що огірки можна законсервувати і без солі. Відомий український кулінар Євген Клопотенко дав оригінальний рецепт.