Today.ua

Консервовані огірки: який секретний інгредієнт додати у банку для ідеального смаку

Овочі можна консервувати різними способами. Спробуйте зробити нестандартну закуску на зиму, із секретним інгредієнтом для пікантного смаку – оливками.

Українська фудблогерка Лілія Цвіт поділилася своїм рецептом консервування маринованих огірків. Вона порадила вибирати маленькі та хрусткі овочі. На одну літрову банку знадобляться:

Для маринаду:

Щоб огірки вийшли хрусткими, вони повинні полежати у чистій воді 2-3 години. Після цього потрібно обрізати краї овочів. Укладіть на дно кожної банки парасольку кропу, нарізану півкільцями цибулю, порізану кружальцями моркву, половинку перцю та подрібнений часник.

Банку потрібно щільно заповнити банку і зверху викласти півкружечка лимона, оливки та гірчицю.

Сіль, цукор, перець та оцет додати у воду, розмішати і довести до кипіння. Залийте огірки гарячим маринадом та накрийте чистими кришками. Тепер баночку слід простерилізувати. Достатньо десяти хвилин у киплячій воді.Стерилізовані огірки потрібно швидко вийняти з води та закрити кришками. Переверніть дном догори і залиште заготовку до повного остигання.

Закуска чудово підходить для святкового столу. Смачного!

Нагажаємо, що огірки можна законсервувати і без солі. Відомий український кулінар Євген Клопотенко дав оригінальний рецепт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ