Заготовити помідори на зиму можна не лише традиційним способом консервації з використанням солі, цукру та оцту. Досвідчені господині поділилися рецептом, який дозволить законсервувати овочі на зиму, щоб вони смакували як свіжі.
Консервовані помідори без солі, цукру та оцту – рецепт
Це дуже простий та швидкий спосіб консервації, а результат перевищить усі очікування. Кількість помідорів та води в рецепті розрахована на те, щоб вийшло 5 півлітрових банок.
Складові:
- 1,2 л води
- 2 кг помідорів
Спосіб приготування:
- Помідори добре миємо і даємо їм підсохнути. Розрізаємо на часточки.
- Банки добре вимиваємо з содою і висушуємо на сонці.
- Нарізані помідори розкладаємо банками, заливаємо окропом і даємо настоятися 15 хвилин.
- Після цього закочуємо банки кришками. Їх не потрібно перевертати або укутувати покривалом – просто чекаємо, доки банки охолонуть. І лише потім прибираємо їх у прохолодне темне місце чи холодильник.
Внаслідок цього помідори на смак будуть як свіжі. Взимку потрібно буде тільки відкрити банку, нарізати цибулі, зелені, посолити, побризкати олією і можна подавати до столу. Пальчики оближеш!
Нагадаємо, фахівці із закупівель Auchan Україна проаналізували сезон консервації і порахували, скільки цього року коштуватиме трилітрова банка солоних огірків.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal