Консервовані помідори – пікантна закуска, без якої взимку у багатьох не обходиться жодне частування. Їх можна зробити кисло-солодкими, солоними, а можна – гострими. Справжні гурмани оцінять помідори без стерилізації - вони готуються максимально швидко.
Консервовані помідори будуть смачнішими, якщо вибирати щільні плоди маленького або середнього розміру. Оптимально використовувати черрі. Овочі готуються без зайвого клопоту - вам навіть не доведеться стерилізувати банки.
Інгредієнти:
- помідори;
- солодкий перець різних кольорів;
- гострий червоний перець;
- часник;
- цибуля;
- парасольки гвоздики;
- чорний перець;
- духмяний перець;
- петрушка;
- лавровий лист;
- оцет 9%;
- сіль;
- цукор.
Спочатку добре промийте овочі та банки – їх стерилізувати не доведеться. На дно кожної банки відправте по пучку петрушки, колечко цибулі, по одному лавровому листку і спеції - на смак. Головне – не переборщити з духмяним перцем – інакше запах та смак стануть неприємними.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Солодкий перець, часник і гострий перець потрібно перемолоти на м'ясорубку – у три різні миски. Покладіть помідори в банки, не притискаючи їх один до одного. У кожну трилітрову відправте по столовій ложці перемеленого часнику та перців. У літрову – по чайній ложці, у дволітрову – по десертній.
Залийте окропом і накрийте кришками. Їх попередньо потрібно простерилізувати або хоча б обдати окропом. Через 20-25 хвилин злийте воду в каструлю і ще раз закип'ятіть.
Приготуйте маринад із розрахунку 2 ст. л. солі (без гірки), 2 ст. л. цукру (з гіркою) та 50 мл оцту на літр води. Залийте помідори та закатайте кришками.
Переверніть банки з консервованими помідорами і накрийте їх ковдрою або кількома рушниками. Дивовижна закуска на зиму готова!
Нагадаємо, як приготувати консервовані огірки без стерилізації – на смак вони будуть як бочкові.