Консервований болгарський перець – яскрава та смачна закуска, яка зимовими вечорами нагадує про тепле барвисте літо. Цей овочі можна приготувати за різними рецептами, проте найсмачніші вони будуть смажені та в спеціях. Спробуйте заготовку за рецептом без стерилізації.
Консервований болгарський перець буде смачнішим, якщо вибрати кращі сорти. Він повинен бути товстостінним та солодким. Такий, як правило, має яскраво-червоний та помаранчевий кольори. Зелені також можна приготувати, але таким дивовижним він, на жаль, не буде.
На однолітрову баночку вам знадобляться:
- перець (8-10 шт.);
- 3-5 зубчиків часнику;
- 1 ч. л. солі з гіркою;
- 2 ст. л. цукру без гірки;
- кілька горошин чорного перцю;
- 3 ст. л. спиртового оцту 9%;
- шматочок гострого перцю (чилі);
- олія для смаження.
Насамперед добре промийте болгарський перець від забруднень. Його не потрібно чистити – у банки кладуть цілі плоди.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Банки потрібно попередньо простерилізувати. Найшвидше це можна зробити в духовці або мікрохвильовій печі. На дно кожної покладіть сіль, перець, часник, сіль та цукор. Кришки також проваріть кілька хвилин або обдайте окропом.
Обсмажуйте перець на сковорідці з олією. Не забудьте закрити її кришкою, тому що овочі розбризкуватимуть сік та масло. Потрібно перевертати перці в міру готовності – до утворення золотистої скоринки з усіх боків.
Кладіть перці у банку, паралельно закип'ятивши воду в чайнику. Коли вони досягнуть верхівки, залийте овочі окропом і закрутіть кришками. Готово!
Нагадаємо, як приготувати фарширований перець по-молдавськи. Рис із фаршем замінить інший, більш соковитий інгредієнт.