Today.ua

Консервований болгарський перець: найсмачніший рецепт без стерилізації

Консервований болгарський перець – яскрава та смачна закуска, яка зимовими вечорами нагадує про тепле барвисте літо. Цей овочі можна приготувати за різними рецептами, проте найсмачніші вони будуть смажені та в спеціях. Спробуйте заготовку за рецептом без стерилізації.

Консервований болгарський перець буде смачнішим, якщо вибрати кращі сорти. Він повинен бути товстостінним та солодким. Такий, як правило, має яскраво-червоний та помаранчевий кольори. Зелені також можна приготувати, але таким дивовижним він, на жаль, не буде.

На однолітрову баночку вам знадобляться:

Насамперед добре промийте болгарський перець від забруднень. Його не потрібно чистити – у банки кладуть цілі плоди.

Банки потрібно попередньо простерилізувати. Найшвидше це можна зробити в духовці або мікрохвильовій печі. На дно кожної покладіть сіль, перець, часник, сіль та цукор. Кришки також проваріть кілька хвилин або обдайте окропом.

Обсмажуйте перець на сковорідці з олією. Не забудьте закрити її кришкою, тому що овочі розбризкуватимуть сік та масло. Потрібно перевертати перці в міру готовності – до утворення золотистої скоринки з усіх боків.

Кладіть перці у банку, паралельно закип'ятивши воду в чайнику. Коли вони досягнуть верхівки, залийте овочі окропом і закрутіть кришками. Готово!

Нагадаємо, як приготувати фарширований перець по-молдавськи. Рис із фаршем замінить інший, більш соковитий інгредієнт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ