Today.ua

“Королівське“ варення з аґрусу - апетитне частування із секретним інгредієнтом

"Королівське" варення з аґрусу або, як його ще називають смарагдове варення, зможе приготувати кожна господиня, яка має правильний рецепт. Досвідчені кулінари розкрили секретний інгредієнт, завдяки якому частування вийде надзвичайно смачним.

Для варення знадобиться недозрілий аґрус. Ягоди вже повинні сформуватися до властивого своєму сорту розміру, але бути пружними та кислими. З перестиглих і солодких ягід не вийде такого смачного частування.

Варення з аґрусу із секретним інгредієнтом – рецепт

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Ягоди очищаємо від "хвостиків", кожну надрізаємо та видаляємо насіння, наприклад, за допомогою англійської шпильки.
  2. Промиваємо аґрус і викладаємо у високу емальовану чашку або ківш, додаючи шарами листя вишні. Заливаємо двома склянками води та залишаємо настоюватися на 5-6 годин. Завдяки свіжому листю вишні варення набуде неймовірного аромату і міцності, а також зробить частування особливо зеленим.
  3. Відкидаємо ягоди на друшляк і даємо їм стекти, залишаючи воду.
  4. Настояну воду доводимо до кипіння і додаємо в неї цукор - доводимо до кипіння і готуємо ще 2-3 хвилини, постійно помішуючи.
  5. Вимикаємо вогонь і додаємо в сироп ягоди аґрусу та залишаємо настоятися 2-3 години.
  6. Після цього вмикаємо вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню та залишаємо настоятися 5-7 годин. Знову ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння та готуємо 5-7 хвилин. А потім залишаємо настоятися ще на 5 годин. Третій (фінальний) раз ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і готуємо 7 хвилин.
  7. Даємо варенню охолонути і розливаємо сухими стерилізованими банками і щільно закриваємо кришками.

Готово! Смачного!

Пропонуємо вам приготувати полуничне, абрикосове та ягідне варення без цукру – три рецепти корисного частування для всієї родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ